Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK
Fågelhundar för FÄLT, SKOG och FJÄLL Stiftad 25 juli 1903
Avelsrådet presenterar sig

 

 

Anna Linder

Jag bor på landet utanför Tidaholm. Jag har hållt på med Brittiska fågelhundar i drygt 30 år. Jag och min man har en kennel som heter Svitjods. Vi föder upp Engelska Settrar, Svitjods Pixa är 10 år och Danguns Ice 1,5 år. Jag jagar med dom från söder till norr. Jakten är absolut det viktigaste för mej men jag startar med dom också på prov då det är vår avelsvärdering. Jag har vunnit fält SM med Jch, Uch Sydvindens Flisa. Placerat mig i Svenskt Derby med Fllisas dotter Svitjods Pixa. Vunnit Svenskt Derby med Pointern Top Point Lin. Numera har jag ett barnbarn till Flisa, Danguns Ice som har fått 4 st 1:a pris i Ukl och hon blev bästa unhund på SSKs prov i höst. Hon har tagit 1:a pris både på fält och fjäll. Första 1:a fick hon i Danmark. Vi har under många år åkt till Danmark och startat på prov. Mkt för att se om det finns ngn hund att använda i avel.

Exteriören är också viktig för jag vill ha sunda, slitstarka uthålliga hundar.

Jag sitter också med i styrelsen.

Efter alla år jag hållt på har jag ett brett kontaktnät och ser många hundar under jakt och jaktprov. Utbytet norr till söder och länder emellan tror jag är ngt jag kan ha nytta av i min nya roll.

Torbjörn Eklund tobbe@ripflogets.se

Jag bor i Slagnäs utanför Arjeplog sen 10 år tillbaka men är ursprungligen från Skellefteå. Stående Fågelhundar har jag snart jagat över i 20 år. Jag är utbildad och verksam jaktprovsdomare sedan 2010. Jag jagar över mina hundar all lovlig tid då främst på fjäll, men med åren så har både skogsjakten och jakten på fält börjat intressera mig mer. Jag har haft en egen kennel som hette Ripflogets kennel som jag numera har överlåtit till en god vän och är sedan en tid tillbaka delägare i Ohlsmyrens kennel. I dagsläget så har jag 3 st engelska settrar i hemmet samt ett par till ute hos andra. Jag tog på mig uppdraget inom avelsrådet för att jag tror jag kan bidra med en del kunskap då jag ser en hel del hundar på prov och jakt, för mig är dom jaktliga egenskaperna hos den engelska setter allra viktigast.

Daniel Gustavsson daniel.gustavsson@getinge.com

Jag är sedan barnsben uppvuxen med Engelsk setter och fick min första egna engelska setter som femtonåring. Sedan dess har settern dominerat min vardag och fritid. Jag både jagar och tävlar med mina hundar. Är sedan tretton år tillbaka jaktprovsdomare. Sedan tjugo år tillbaka driver jag och min fru kennel Danguns. Vi har haft olika stående fågelhundar på gården, men det är för den Engelska settern mitt hjärta klappar varmast. För tillfället har vi fem settrar i olika åldrar med härstamning från olika länder. För mig är avel både intressant och viktigt. Jag tror att genom noggrant och väl genomför avelsarbete kan vi ta vår fina ras vidare.

 

 

 

Se presentation under styrelsen

 

 


Svenska Setterklubben för Engelsk Setter xit ab (2008)